عنوان کامل پایان نامه : رابطه بین احقاق حق جنسی با رضایتمندی زناشویی و پرخاشگری در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان منوجان
2-3-4- علل پرخاشگری
اکنون با توجه به این که پرخاشگری خود جزو عوامل ناکام کننده می باشد و به طور مستقیم بر روابط زناشویی اثر می گذارد به بررسی عواملی که منشاء پرخاشگری شناخته شده اند می پردازیم :
1 ) ناکامی :
تنها عامل بسیار مهم که افراد بشر را به پرخاشگری وا می دارد ، ناکامی است . پذیرش وسیع این دیدگاه از نظریه ناکامی – پرخاشگری جان دالرد مایه می گیرد . این نظریه در فرم ابتدائی خود حاکی بود که ناکامی همیشه منجر به پرخاشگری می گردد و پرخاشگری همیشه ناشی از ناکامی است . معهذا اینکه معلوم شده است که افراد ناکام همیشه با افکار ، کلمات و اعمال پرخاشگرانه به ناکامی خود واکنش نشان نمی دهند . در واقع ممکن است واکنش های گوناگونی نشان دهند از کناره گیری ، افسردگی و درماندگی گرفته تا تلاش برای تسلط بر منبع ناکامی ، همچنین آشکار شده است که تمام پرخاشگری ها از ناکامی ناشی نمی گردد . کاپلان ( 1983 ) مردم ( مثل بوکس بازها و فوتبالیست ها ) به دلایل مختلف و در واکنش به محرکهای گوناگون رفتار پرخاشگرانه نشان می دهند (به نقل از پور افکاری ، 1379 ) .
سوالات یا اهداف پایان نامه :
- تعیین رابطه بین احقاق حق جنسی با رضایتمندی زناشویی در زنان
- تعیین رابطه بین احقاق حق جنسی با پرخاشگری در زنان
- تعیین رابطه بین رضایتمندی زناشویی وپرخاشگری در زنان
- تعیین رابطه بین ابراز عواطف و احساسات جنسی با رضایتمندی زناشویی
- تعیین رابطه بین روابط جنسی با رضایتمندی زناشویی
- تعیین رابطه بین ابراز عواطف و احساسات جنسی با پرخاشگری زنان