عنوان کامل پایان نامه :
تاثیر سیاست متهورانه مدیریت سرمایه در گردش بر سودآوری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار
قسمتی از متن پایان نامه :
1-3- اهمیت و ضرورت تحقیق
مدیران شرکت ها انتظار دارند که با مدیریت سرمایه در گردش بتوا نند تاثیر با اهمیتی بر سودآوری شرکت بگذارند. بنابراین، برای بسیاری از شرکت ها، مدیریت سرمایه در گردش یکی از مباحث مهم مدیریت مالی می باشد و مدیران می توانند با نگهداری سطحی بهینه از سرمایه در گردش ارزش شرکتشان را افزایش دهند (محمدی 1388، 81). دلیل عدم موفقیت بخش عمده ای از شرکتهای ورشکسته، وضعیت نامطلوب و مدیریت نامناسب سرمایه در گردش است، حال آن که این شرکتها در بلندمدت وضعیت مالی خوبی دارند، اما به دلیل عدم کفایت سرمایه در گردش، توانایی رقابت خود را از دست داده و از دور خارج میگردند. واحدهای تجاری با بکارگیری سیاست های گوناگون در ارتباط با مدیریت سرمایه در گردش میتوانند میزان نقدینگی شرکت را تحت تاثیر قرار دهند. این راهبردها می تواند بر میزان خطر و بازده آن ها اثر گذار باشد (زهدی و همکاران 1389، 187). «سرمایه در گردش» یکی ازمنابع تامین مالی به ویژه برای شرکت ها ی کوچک ومتوسط و در حال رشد است (جان نثاری1391، 5).
ضرورت انجام پژوهش از نظر محققین دیگر به شرح ذیل می باشد تا شواهدی بدست آید و مسائل فراروی مدیران مورد بررسی قرار گیرد:
1)در حال حاضر وضعیت نقدینگی شرکتها در شرایط نامناسبی قرار دارد و اکثر شرکتهای ایرانی به علت موقعیت تورمی که در کشور حاکم است ترجیح می دهند تا وجه نقد را به دارائی های دیگر تبدیل کنند واین موضوع باعث می شود که شرکتها در سررسید بدهیها در مانده شوند و به اعتبار سازمان لطمه وارد شود (رودپشتی و کیائی1387، 122)
2) تجربه نشان داده است که اغلب شرکتهائی که با پریشانی مالی مواجه شده و نهایتاً سرنوشت برخی از آنها به ورشکستگی کشیده می شود. یکی از دلایل عمده آن مدیریت سرمایه در گردش می باشد (رودپشتی و کیائی1387، 122).
3)سطوح واقعی و مطلوب دارائی های جاری (با توجه به تغییراتی که در فروش واقعی و پیش بینی شده رخ میدهد) دستخوش تغییرات دائمی است. این وضع باعث می شود که درباره سطح مطلوب مورد نظر از دارائیهای جاری، به صور ت مستمر (روزانه) تصمیماتی گرفته شود (جهانخانی و پارسائیان 1389، 6).
4) شاید با توجه به تغییراتی که در میزان دارائی های جاری رخ می دهد، مدیران مجبور شوند در تصمیماتی که قبلاً برای تأمین مالی گرفته اند تجدید نظر کنند (جهانخانی و پارسائیان 1389، 6).
5) میزان منابع و مصارف وجوهی که به سرمایه در گردش تخصیص داده می شود باید مشخص شود. (جهانخانی و پارسائیان 1389، 6).
6) اگر مدیریت سرمایه در گردش صحیح نباشد، احتمال دارد فروش و سود شرکت کاهش یابد و چه بسا شرکت در پرداخت به موقع دیون و تعهدات خود ناتوان بماند (جهانخانی و پارسائیان 1389، 6).
این پژوهش در دوره ی نوسانات رونق ورکود اقتصادی درایران از سال 83 تا 90 به سه دلیل مهم است. اول، این به نفع محققان آینده است زیرا به آنها در درک سیاست مدیریت سرمایه در گردش و پویایی استراتژیهای متهورانه سرمایه در گردش کمک میکند. دوم، این پژوهش به شرکت ها ی غیرمالی در ایران کمک میکند تا نگاه دومی به استراتژیهای سرمایه در گردش خود داشته باشند و ممکن است یک جایگزین در نظر بگیرند که از هدف عملیاتی شرکتشان حمایت کند. سه، این مطالعه مدیران شرکت را بهرهمند خواهد ساخت زیرا کارآمدترین شیوه های ترکیب اجزاء سرمایه در گردش را پیشنهاد خواهد داد.
در نهایت، زمانیکه منابع مالی محدود هستند، رقابت بالاست و مطالبات سهامداران سیری ناپذیر است.این پژوهش روی سیاست متهورانه مدیریت سرمایه در گردش منجر به رشد شرکت ها میشود و به نوبه خود میتواند منجر به افزایش استخدام و بهبود سطح استاندارد زندگی شهروندانی شود که در این جامعه زندگی میکنند (اپتو 2012، 21).
سوالات یا اهداف پایان نامه :
سؤالات تحقیق:
1: آیا بین سیاست متهورانه سرمایه گذاری سرمایه در گردش و سودآوری رابطه معنادار وجود دارد؟
2: آیا بین سیاست متهورانه تامین مالی سرمایه در گردش وسودآوری رابطه معنادار وجود دارد؟
3:آیا اندازه ، رشد و اهرم مالی یک شرکت بر روی سود آوری عملکرد شرکت تاثیر دارد؟