عنوان کامل پایان نامه :
تاثیر سیاست متهورانه مدیریت سرمایه در گردش بر سودآوری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار
قسمتی از متن پایان نامه :
2-6- شرایط اقتصادی و سرمایه در گردش
بحران های مالی، یکی از پدیدههای رایج در طول حیات اقتصادی کشورها بودهاند. نحوه مقابله با بحران و کاهش تبعات منفی آن، از مهمترین دغدغههای کشورهای درگیر بحران بوده است. سایر کشورها نیز، اقدامات پیشگیرانه از وقوع بحران و جلوگیری از سرایت آن به اقتصادشان را اساس تلا شهای خود قرار دادهاند (برخورداری و فرزین وش 1389، 117).
البته در تحلیل نتایج بایستی به شرایط اقتصادی جامعه و فضای حاکم بر شرایط کسب و کار نیز توجه گردد. زیرا مسائلی مانند شرایط استفاده از اعتبارات و وام ها و نرخ های تامین مالی و همچنین مسائل اقتصادی از قبیل تورم، نرخ سپردهای بانکی و غیره می تواند بر سیاست های سرمایه در گردش اثر بگذارد (زهدی و همکاران 1389، 208). به دلیل وجود تحریمهای اقتصادی و ارتباط اندک بانکهای ایرانی با بانک های بین المللی، بحران مالی جهانی (حداقل در کوتاه مدت) اثرات مستقیمی بر بانکهای داخلی و بخش پولی ایران ندارد. اما سیاست کاهش دستوری نرخ سود بانکی یکی از سیاستهای رایج طی چند سال اخیر به شمار میآید. هر چند که بررسی تجارب جهانی نشان میدهد کاهش نرخ بهره یکی از سیاستهای رایج در دوره بحران بوده است، اما شرایط اقتصادی ایران، از اجرای این سیاست نتایج متفاوتی را به بار خواهد آورد (برخورداری و فرزین وش 1389، 135).
در حال حاضر اکثر کسانی که دست اندرکار صنایع کشورند، پی به اهمیت سرمایه در گردش برده اند، ولی در مرحله چاره جویی بیشتر به دنبال راه حلهای بیرونی و مقطعی برای حل مشکلات می باشند. به عبارت دیگر چاره را در اعطای وام و تسهیلات ارزان و کافی به شرکتها میدانند، در حالی که با بهره گیری مناسب از سرمایه در گردش و اتخاذ سیاستهای مرتبط با آن می توان از طریق راهحلهای درون سازمانی، در جهت بهبود وضعیت نقدینگی و پشتیبانی از سرمایه های اولیه اقدام نمود (مالکی نیا و همکاران 1390، 143).
از مهمترین مسائل اقتصادی بحث تورم است. نااطمینانی تورمی به عنوان یکی ازهزینههای مهم تورم بحساب می آید و بر بخش های مختلف اقتصادی مثل، سرمایه گذاری،پس انداز، بازار کار، بازارهای مالی و اعتباری تاثیردارد. زیرا نااطمینانی دربارة تورم آتی منجر به انحراف تصمیمات پس انداز و سرمایه گذاری می شود همچنین با تاثیر گذاری بر هزینه های بانکی میتواند بر میزان اعتباردهی آنها اثرگذار باشد (عباسی و همکاران 1388، 124). نااطمینانی اقتصادی به صورت نوسانات و تغییرات شاخصهای اقتصاد کلان در نظر گرفته شده است. شاخص نااطمینانی اقتصادی به صورت تجمیع سه شاخص تورم، نرخ بهره واقعی و رشد اقتصادی به دست می آید (شمس الاحرار فرد و جهانگرد 1390، 39).
نا اطمینانی اقتصادی در ایران به رکود اقتصادی منجر می شود که با توجه به نقش تورم در ایجاد نااطمینانی اقتصادی کشور با رکود تورمی روبرو خواهد بود و از یک سو نااطمینانی اقتصادی نقدینگی را به سمت داراییهای حقیقی سوق می دهد که تعادل در بازار داراییهای موردنظر را برهم می زند و افزایش قیمت داراییهای حقیقی از جمله مسکن وطلا را به همراه خواهد داشت و از سوی دیگر با کاهش سرمایهگذاری نقدینگی را از بخش تولید خارج می کند که به کاهش تولید، رشد اقتصادی و اشتغال در آینده میانجامد (پور افشین و پور شهابی1391، 141).
نوآوری فعالیتی فراگیر است که در تمامی بخشها علیرغم نوع فناوری آنها اتفاق می افتد. انجام مطالعات گسترده و “خاص” در مورد سیستم نوآوری در سطوح ملی و منطقه ای و نیز در بخشهای مختلف صنعت و درک پایههای دانشی هرکدام، تشخیصگذارها و تغییرات در حال انجام، نقاط کلیدی تولید و توزیع دانش و نهادهای موثر بر آنها و نیز تشخیص جریانهای دانش ملموس و غیرملموس که در هرکدام اتفاق می افتد، برای درک روشن از مسائل و چالشهای نوآوری در آنها ضروری است (خدادادحسینی و همکاران 1391، 113).
سوالات یا اهداف پایان نامه :
سؤالات تحقیق:
1: آیا بین سیاست متهورانه سرمایه گذاری سرمایه در گردش و سودآوری رابطه معنادار وجود دارد؟
2: آیا بین سیاست متهورانه تامین مالی سرمایه در گردش وسودآوری رابطه معنادار وجود دارد؟
3:آیا اندازه ، رشد و اهرم مالی یک شرکت بر روی سود آوری عملکرد شرکت تاثیر دارد؟