عنوان کامل پایان نامه :
تاثیر سیاست متهورانه مدیریت سرمایه در گردش بر سودآوری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار
قسمتی از متن پایان نامه :
3-6- فرضیه های تحقیق
در این تحقیق برای بررسی رابطه سیاستهای متهورانه مدیریت سرمایه در گردش و سودآوری فرضیههای زیر با استفاده از دو مدل تحقیق تدوین و مورد آزمون قرار میگیرد.
1: بین سیاست متهورانه سرمایه گذاری سرمایه در گردش و سودآوری عملکرد شرکتها ارتباط معناداری وجود دارد.
2: بین سیاست متهورانه تامین مالی سرمایه در گردش وسودآوری عملکرد شرکتها ارتباط معناداری وجود دارد.
3: بین اندازه، رشد و اهرم مالی یک شرکت و سود آوری عملکرد شرکتها ارتباط معناداری وجود دارد.
3-6-1 فرضیه اول
فرضیه اول بیان می کند، بین سیاست متهورانه سرمایهگذاری سرمایه در گردش و سودآوری عملکرد شرکت ها ارتباط معناداری وجود دارد. هنگامی که یک مدیر مالی از رویکرد متهورانه برای سیاست سرمایهگذاری خود بهره میگیرد، در نتیجه از حداقل سطح سرمایه گذاری در دارایی های جاری استفاده کرده است. این رویکرد، همراه با سایر متغیرهای کنترلی، به مدیران برای اجتناب از اتلاف منابع و بالا نگه داشتن سود شرکت کمک میکند. رویکرد محافظه کارانه، جایگزین رویکرد متهورانه برای سیاست سرمایه گذاری است. این سیاست تاکید دارد، که سهم بیشتری از سرمایه برای داراییهای سیال قرار داده شود. این رویکرد رشد بالا در سودآوری شرکت را حمایت نمی کند (اپتو 2012، 10).
که سودآوری، پایین ترین سطح سیاست سرمایهگذاری سرمایه در گردش شرکتها را نشان میدهد وسودآوری، بالاترین سطح سیاست سرمایه گذاری سرمایه در گردش شرکت ها را نشان می دهد. فرضیه صفر و فرضیه مقابل آزمون می کند که آیا پایین ترین سطح سیاست سرمایه گذاری سرمایه در گردش شرکت ها کمترین سود آوری را درمقایسه با بالاترین سطح سیاست سرمایه گذاری سرمایه در گردش ایجاد نمیکند.
علاوه بر این، فرضیههای بیان شده فوق با استفاده از معادلات رگرسیون چندمتغیره به عنوان یک روش آزمون ، مورد ارزیابی قرار میگیرند. این آزمون با استفاده از نرم افزار آماری Eviews6 تجزیه و تحلیل میشود. ارزیابی متغیرها ی وابسته (ROA و Tobin’s q) و همچنین متغیر مستقلWCIP، همراه با متغیرهای کنترلی از جمله، اندازه شرکت، رشد و اهرم مالی با استفاده از نرم افزار مورد استفاده در این پژوهش رگرسیون می شوند.
3-6-2 فرضیه دوم
فرضیه دوم بیان می کند، بین سیاست متهورانه تامین مالی سرمایه در گردش و سودآوری عملکرد شرکتها ارتباط معناداری وجود دارد. نظیر و افزا (2009) برای اثبات سیاست متهورانه تامین مالی سرمایه در گردش نوشتند: زمانی ایجاد می شود که یک شرکت بیشتر از بدهیهای کوتاه مدت و کمتر از بدهی های بلند مدت استفاده می کند. به عبارت دیگر، شرکت با رویکرد متهورانه تامین مالی کوتاه مدت، از هزینه تامین مالی بدهی بلند مدت نجات می یابد. این استراتژی، هزینههای تامین مالی در صورت سود و زیان شرکت را کاهش ودر نتیجه سودآوری آنرا افزایش می دهد. این استراتژی نشان میدهد که یک سیاست تامین مالی کوتاه مدت، مدیر مالی شرکت را قادر می سازد هزینه های تامین مالی برای خرید داراییهای کوتاه مدت مانند موجودی کالا، ملزومات، حسابهای دریافتنی و یا سرمایهگذاریهای کوتاه مدت را به حداقل برساند. با این حال، منتقدان (فالوپ و آجیلور 2009، 79) رویکرد متهورانه سیاست مدیریت سرمایه در گردش استدلال کردند که مدیران مالی نیاز به توجه دقیق به سیاست های تامین مالی کوتاه مدت شرکت دارند زیرا این سیاستها می توانند هزینه بر وپر خطر باشند.
سوالات یا اهداف پایان نامه :
سؤالات تحقیق:
1: آیا بین سیاست متهورانه سرمایه گذاری سرمایه در گردش و سودآوری رابطه معنادار وجود دارد؟
2: آیا بین سیاست متهورانه تامین مالی سرمایه در گردش وسودآوری رابطه معنادار وجود دارد؟
3:آیا اندازه ، رشد و اهرم مالی یک شرکت بر روی سود آوری عملکرد شرکت تاثیر دارد؟