بررسی و نقد پایان نامه ها

پایان نامه بررسی سودآوری استراتژی معکوس در بورس اوراق بهادار

پایان نامه بررسی سودآوری استراتژی معکوس در بورس اوراق بهادار

 thesis-download-2

عنوان کامل پایان نامه :

 بررسی سودآوری استراتژی معکوس در بورس اوراق بهادار

قسمتی از متن پایان نامه :

1-2- تشریح و بیان مساله

براساس تئوری مالی مدرن، قیمت اوراق بهادار برابر با ارزش ذاتی  آن‌ها است. زیرا در صورتی که قیمت اوراق بهادار از ارزش ذاتی آن‌ها انحراف پیدا نماید، از آنجا که عوامل اقتصادی عقلایی رفتار
می­نمایند به سرعت آن را حذف می­کنند. بنابراین در چنین بازاری نمی توان منفعتی را به رایگان بدست آورد و برای بدست آوردن هر منفعتی بایستی خطرات آن را نیز پذیرفت. از این رو، سرمایه­گذاران با به‌کارگیری راهبردهای سرمایه­گذاری مشخصی از قبیل راهبرد سرمایه­گذاری معکوس و یا راهبرد
سرمایه­گذاری توالی نمی‌توانند بازده سرمایه­گذاری خود را افزایش دهند. اما مطالعات انجام شده در
سال­های اخیر نشان می­دهند که می­توان با به‌کارگیری سرمایه­گذاری مشخص،بازدهی بیش از بازار بدست آورد. به عبارت دیگر می­توان با راهبرد سرمایه­گذاری متناسب با افق زمانی مورد نظر برای سرمایه­گذاری، بازده سرمایه­گذاری خود را افزایش داد.

مطالعات انجام شده نشان می­دهندکه در بازه زمانی یک هفته تا یک ماه و بازه سه تا پنج سال پدیده بازگشت بازده وجود دارد و بنابراین می­توان با به‌کارگیری راهبرد سرمایه­گذاری معکوس، که توصیه می کند سهامی خریداری شود که در گذشته عملکرد بدتری داشته است و سهامی به فروش رسدکه عملکرد بهتری داشته است، بازده بیشتری از بازار به دست آورد (بیدگلی 1390، 53).

همچنین تحقیقات انجام شده نشان می­دهد که در بازه زمانی میان مدت، سه تا دوازده ماه، می توان با به‌کارگیری راهبرد سرمایه­گذاری توالی که توصیه نموده سهامی خریداری شود که در گذشته بازده بیشتری داشته و سهامی به فروش رسد که در گذشته بازده کمتری داشته است، بازدهی بیشتر از بازده بازار به دست آورد )فدایی و دیگران 1384، 12).

جگادیش  و تیتمن  در مقاله­ای که در سال1993 منتشر نمودند، برای اولین بار تداوم بازده در میان مدت را مورد بررسی قرار دادند. نتایج تحقیق آن‌ها نشان داد  که راهبرد خرید سهام پرتفوی برنده و فروش سهام پرتفوی بازنده گذشته می‌تواند بازده اضافی معنی­داری را ایجاد نماید (در حدود یک درصد). پس از انتشار نتایج بررسی جگادیش و تیتمن، تحقیقات گسترده­ای در خصوص تداوم بازده انجام گرفت که منجر به تائید نتایج کار آن‌ها گردید )فدایی و دیگران 1384، 12).

دی بونت و تالر در مقاله­ای که در سال1985  منتشر نمودند، برای اولین بار تداوم بازده در بلند مدت را مورد بررسی قرار دادند. نتایج تحقیق آن‌ها نشان داد  که راهبرد خرید سهام پرتفوی برنده و فروش سهام پرتفوی بازنده گذشته می‌تواند بازده اضافی معنی­داری را ایجاد نماید (در حدود بیست و پنج درصد).  را با استفاده از درآمد 5 سهام در آمریکا ایجاد کردند و اثر معکوس را تست کردند )فدایی و دیگران 1384، 12).

فرضیه بازار کارا ادعا می‌کند حتی در بازارهایی که شکل ضعیف کارایی  را دارند پیش­بینی براساس روند گذشته امکان پذیر نمی­باشد و تغییرات تاریخی قیمت­ها براساس گشت تصادفی می­باشند. بنابراین تایید سودمندی این راهبرد­ها می‌تواند چالشی اساسی در مقابل تئوری نوین مالی و بحث کارایی بازار ایجاد نماید(هان و تانکز 2003، 5). لذا پژوهش حاضر در پی پاسخ به این سوال است که آیا می­توان با اتکا بر راهبرد معکوس در بازار سرمایه ایران بازده اضافی کسب نمود؟

سوالات یا اهداف پایان نامه :

 پرسش ­های اساسی پژوهش:

با توجه به بیان مساله که در بخش قبل عنوان شد، سؤالات اساسی پژوهش را می­توان به صورت زیر مطرح کرد:

سوال اصلی:

آیا می­توان با استفاده از راهبرد معکوس بازده اضافی کسب کرد؟

سوالات فرعی:

  1. آیا بین راهبرد معکوس و اندازه شرکت در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معنی ­دار وجود دارد؟
  2. آیا بین راهبرد معکوس و ارزش دفتری به بازار در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معنی ­دار وجود دارد؟
  3. آیا بین راهبرد معکوس و عامل بازار در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معنی ­دار وجود دارد؟

دانلود رایگان فایل دموی این پایان نامه (فقط حاوی ده صفحه از صفحات پایان نامه با فرمت ورد):

بررسی سودآوری استراتژی معکوس در بورس اوراق بهادار

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه - تز - رشته حسابداری

لینک متن کامل پایان نامه رشته حسابداری با عنوان : بررسی سودآوری استراتژی معکوس در بورس اوراق بهادار با فرمت ورد

ارسال شده در سپتامبر 21, 2016

پاسخ دهید

راهبری نوشته‌ها