بررسی و نقد پایان نامه ها

دانلود پایان نامه رشته حسابداری درباره کیفیت سود و بازده سهام

دانلود پایان نامه رشته حسابداری درباره کیفیت سود و بازده سهام

 thesis-download-2

عنوان کامل پایان نامه :

 بررسی رابطه کیفیت سود و تغییرپذیری بازده سهام

قسمتی از متن پایان نامه :

2-1-10-2- مفهوم کیفیت سود بر اساس رابطه بین سود، اقلام تعهدی و وجه نقد

الف) نسبت وجه نقد حاصل از فعالیتهای عملیاتی به سود

در این معیار، کیفیت سود بر اساس این فرض است که قرابت به وجه نقد به معنای سود با کیفیت بالاتر می­باشد و در ساده ترین شکل خود، این ارتباط به عنوان نسبت جریان­های نقدی حاصل از فعالیت­های عملیاتی به سود بیان می­شود. جدای از در نظر گرفتن رابطه نسبتاًٌ قوی بین سود و جریان­های نقدی حاصل از عملیات، این نسبت به دستکاری­های احتمالی جریان­های نقدی حاصل از عملیات نیز حساس می­باشد.

ارتباط بین سودآوری و جریان­های نقدی ارتباطی دو سویه می­باشد که بایستی به موازات همدیگر قرار داشته باشند. بطوریکه اطلاعات وجوه نقد بیانگر چگونگی ارتباط بین سودآوری واحد تجاری و توان آن جهت ایجاد وجه نقد و در نتیجه مشخص کننده کیفیت سود تحصیل شده توسط واحد تجاری است. مسلماً هر چقدر همبستگی بین سود و جریان وجوه نقد مرتبط با آن بیشتر باشد کیفیت سودآوری بالاتر خواهد بود.

در ادبیات امور مالی گفته می­شود که جریان نقدی از سود تعهدی کمتر است و بالا بودن جریان نقدی عملیاتی یک شرکت حاکی از بالا بودن توان بالای سودآوری شرکت دارد. بنابراین اگر جریان نقدی شرکت بالاتر از سود خالص شرکت باشد می­توان کیفیت بالاتری برای سود خالص در نظر گرفت. برای تعیین جریان نقدی باید اقلام غیرنقدی سود حسابداری را به سود محاسبه شده اضافه یا از آن کسر کرد. تحلیلگران مالی می­توانند با در نظر گرفتن اقلام غیرنقدی سود، برآورد مناسبی از جریان نقدی داشته باشند و بر اساس آن کیفیت سود حسابداری را ارزیابی نمایند. در شرایطی که اطلاعات مفصل در خصوص این اقلام در اختیار نیست، معمولاً تنها هزینه استهلاک به عنوان یک قلم غیرنقدی در نظرگرفته می­شود (محمدی، 1388).

“استفاده کنندگان از صورتهای مالی در تصمیم­گیری­های خود از اطلاعات موجود برای برآورد سایر اطلاعاتی که علاقمند به آگاهی از آنها هستند ولی در دسترسشان نیست استفاده می­کنند. این فرآیند در صورتی صحیح است که اطلاعات اولیه رابطه نزدیکی با اطلاعات ثانویه داشته باشد. به عنوان مثال هنگامی که شرکت در صورتهای مالی خود سود نشان می­دهد سهامداران فرض می­کنند که شرکت توانایی پرداخت سود سهام را خواهد داشت. در صورتی این فرض صحیح درست است که سودآوری با نقدینگی رابطه نزدیگی داشته باشد و گرنه نمی­توان بر اساس سودآوری در مورد نقدینگی اظهار نظر کرد (همان منبع، 1388).

بنابراین لازم است تا درباره رابطه بین سود عملیاتی و جریان­های نقدی عملیاتی بررسی لازم صورت گیرد. رابطه بین آنها می­تواند به دو صورت کلی و جزیی انجام گیرد. در بررسی کلی فقط مثبت یا منفی بودن سود و جریان­های نقدی عملیاتی مطرح می­باشد. در صورتی که در بررسی جزیی ارتباط اجزاء سود و جریان­های نقدی عملیاتی مطرح می­باشد.” (همان منبع، 1388).

ب) تغییر در کل اقلام تعهدی

روش مبتنی بر تغییرات در کل اقلام تعهدی، شیوه ساده­ای برای اندازه گیری کیفیت سود است (دی آنجلو[1]). طبق این روش تا زمانی که بخشی از اقلام تعهدی دستکاری نشود و  در طول زمان ثابت بماند، تغییرات در کل اقلام تعهدی، دستکاری­های مدیریتی را اندازه گیری و معیار معکوسی از کیفیت سود ارائه می­دهد (وینسنت[2]، 2003).

ج. پیش­بینی اقلام تعهدی غیر عادی (اختیاری) با استفاده از متغیرهای حسابداری

طبق روش تغییرات در کل اقلام تعهدی، همواره اقلام تعهدی دستکاری نشده نامشخصی وجود دارد. در مقابل، این روش، متغیرهای حسابداری را به عنوان عامل اقلام تعهدی دستکاری نشده معرفی می­کند. روش­های پیش­بینی متعددی وجود دارد که هر یک حساب خاصی را به عنوان متغیر حسابداری مورد توجه قرار می­دهند (همان منبع، 2003).

د) پیش­بینی روابط بین اقلام تعهدی و جریان­های نقدی

از لحاظ نظری، رابطه بین اقلام تعهدی و جریان­های نقدی، به جنبه­هایی از رابطه بین سود و وجه نقد می­پردازد و از مشکلات مرتبط با روش متغیرهای حسابداری جلوگیری می­کند که توسط دیچو و دیچاو[3] در سال 2002 بیان شده است. بر اساس روش آنها، مبلغ مازاد حاصل از تغییرات مربوط به سرمایه در گردش  شرکت که بر اساس جریان­های نقدی دوره­های قبل، جاری و آتی است تمام خطاهای برآوردی مدیریت (اعم از تعمدی و غیر تعمدی به قصد فریب) را در بر گرفته و به عنوان معیاری معکوس از کیفیت سود تلقی می­شود. معیار آنها ارتباط مستقیمی بین جریان­های نقدی و اقلام تعهدی جاری برقرار کرده اما خطاهای غیر عمدی برآوردها را از مدیریت تعمدی سود جدا نمی­کند (همان منبع، 2033).

[1] – Deangelo 1986

[2] – Vincent, 2003

[3] – Dechow , Dichev

سوالات یا اهداف پایان نامه :

 سوالات تحقیق:

سئوال اصلی

سؤال اصلی تحقیق این است که با افزایش (کاهش) کیفیت سود، تغییرپذیری بازده سهام چه روندی را در بازار سرمایه ایران طی خواهد نمود؟

سئوالات فرعی:

  1. بین کیفیت سود مبتنی بر مدل لئوز و همکاران (2003) و تغییرپذیری بازده سهام در بورس اوراق بهادار تهران چه رابطه ای وجود دارد؟
  2. بین کیفیت سود مبتنی بر مدل بارتون و سیمکو (2002) و تغییرپذیری بازده سهام در بورس اوراق بهادار تهران چه رابطه ای وجود دارد؟
  3. بین کیفیت سود مبتنی بر مدل ریچاردسون (2004) و تغییرپذیری بازده سهام در بورس اوراق بهادار تهران چه رابطه ای وجود دارد؟

دانلود رایگان فایل دموی این پایان نامه (فقط حاوی ده صفحه از صفحات پایان نامه با فرمت ورد):

بررسی رابطه کیفیت سود و تغییرپذیری بازده سهام

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه - تز - رشته حسابداری

لینک متن کامل پایان نامه رشته حسابداری با عنوان : بررسی رابطه کیفیت سود و تغییرپذیری بازده سهام  با فرمت ورد

ارسال شده در سپتامبر 21, 2016

پاسخ دهید

راهبری نوشته‌ها