مرکز خرید تیراژه
3–12-1-1-موقعیت طرح
این مجموعه در منطقه 5 استان تهران ، مجاور بلوار اشرفی اصفهانی قرار دارد . موقعیت قرارگیری مجموعه به گونه ای است که منجر به سهولت دسترسی برای ساکنین منطقه و همچنین عموم شهروندان تهرانی می شود .
دانلود متن کامل پایان نامه مقطع ارشد معماری : طراحی مجتمع تجاری–تفریحی با رویکرد طبیعت گرایی با تاکید بر سازواره های طبیعی
3-2- سایت پلان مرکز خرید تیراژه
3–12-1-2-هدف طراحی
امروزه با افزایش خیابان کشی ها و بالا رفتن جریان حرکت سواره ، با کاهش فضاهای اجتماعی در شهرها رو به رو هستیم و نیاز به این گونه فضاها بیش از گذشته احساس می شود .
هدف از طراحی این مجموعه علاوه بر برطرف کردن نیاز به فضاهای تجاری برای ساکنین محدوده ، ایجاد فضاهای اجتماعی و تفریحی نیز بوده است ؛ تا مردم علاوه بر خرید ، بتوانند اوقات فراغت خوبی را در آن بگذرانند .
3–12-1-3-ایده طراحی
ایده طراحی این مجموعه برگرفته از الگوی بازارها و فضاهای شهری گذشته ایران می باشد؛ که در آن بسیاری از مناسبات اجتماعی و فرهنگی در درون فضاها صورت میپذیرفت. هم چنین در آن از الگوبرداری و تقلید صرف از فرمها و فضاهای بازار سنتی اجتناب شده و با توجه به خصوصیات اجتماعی و فردی مراجعهکنندگان و روابط اجتماعی آنان طراحی صورت گرفته است .
3–12-1-4-طراحی
پلان مجموعه علی رغم فرم ساده آن، از جذابیت و گیرایی خاصی برخوردار بوده و با ایجاد ابهام در فضاهای جانبی و خلق منظرها و دیدهای متنوع ، مراجعه کنندگان را به جستجو و کشف زوایای جدید مجتمع تشویق می کند.
با توجه به نزدیکی شکل زمین به فرم مربع ، محور اصلی مجموعه در راستای قطر زمین جانمایی شده تا بدین ترتیب فضای داخلی از عمق بیشتری برخوردار گردد . به منظور ایجاد یک محیط دلنشین و یکپارچه ، فضای مرکزی به صورت پلکانی در طبقات عقبنشینی میکند تا ارتباط بصری مناسبی در بین طبقات و کل مجموعه ایجاد شود . این شیوه طراحی سبب شده تا برای بسیاریاز مراجعه کنندگان زوایای غیر قائم زمین مشهود نباشد .
از نکات در نظر گرفته شده در طراحی این مجموعه ، تنوع مسیرهای ارتباطی در فضاهای داخلی و اجتناب از مسیرهای خطی می باشد . با توجه به تقسیمات فضایی در اطراف محور اصلی، مسیرها و راههای متنوع برای گرداش در مجموعه طراحی شده است . این مسیرها در طبقات مختلف به گونه ای متفاوت طراحی شده و ترکیبی از مسیرهای داخلی، مسیرهای عبوری (برای ساکنین محل) و مسیرهای فضاهای باز را شامل می شود . با توجه به مسیرهای متنوع و فضاهای وید در گوشههای مجموعه محور قطری آن علاوه بر ایجاد عمق فضایی بیشتر در داخل ، سبب پیچیدگی خاصی شده است . این امر باعث می گردد مراجعهکنندگان و خریداران رغبت بیشتری برای گردش در فضاهای داخلی را داشته باشند و درک فضایی آنان از محیط پس از گردش در مجموعه کامل گردد. ضمن آن که پیچیدگی فضا به گونه ای نمی باشد که باعث سردرگمی و عدم درک فضا شود.
مساحت کل مجموعه حدود 8300 متر مربع می ابشد و زیربنای پروژه در 4 طبقه ،34000 متر مربع تعریف شده است . با توجه به بالا بودن سطح فضاهای باز مجموعه ، سطح تجاری نسبت به کل زیربنای مجموعه کاهش یافته است . این امر سبب گردیده مراجعهکنندگان بتوانند با گردش در فضای داخلی و امکان استراحت و توقف ، اوقات فراغت خود را نیز سپری نمایند. بدیهی است استفاده از تراکم بالا، جنبههای تفریحی- فراغتی مجموعه را کمرنگ تر می نماید و فضایی صرفا عملکردی ایجاد می نماید که مجالی برای توقف و استراحت برای مراجعهکنندگان باقی نمیگذارد .
3–12-1-5-فضای داخلی
سقف سالن مرکزی به صورت شبکهای از خرپاهای فلزی به همراه نورگیرهای شیشهای طراحی شده است . در این نورگیر ها به منظور کاهش شدت نور آفتاب ، از ترکیب صفحات آلومینیوم و شیشه استفاده شده است که مانع از عبور مستقیم پرتوهای خورشیدی شده و حالت نیمه سایه را در فضای مرکزی به وجود میآورد .
این امر ضمن کنترل شدت تابش و فراهم آوردن نور طبیعی کافی برای فضای مرکزی ، منجر به ایجاد شرایط مناسب برای رشد درختان و گیاهان طبیعی در درون مجموعه می شود . در طراحی نمازخانه مجموعه ، به منظور ایجاد فضایی ساده و خلوت ، از مصالح آجری و کاشیکاری ساده در بالای دیوار آن استفاده شده است .
همچنین برای ایجاد تنوع در مکان های مکث و استراحت در داخل مجموعه ، این قسمت ها با فضاهای سبز طبیعی و مصنوع ترکیب گشتهاند . چنین فضاهایی می توانند کمبود فضاهای مناسب اجتماعی در سطح شهر را تا حدودی جبران نمایند .
3-3-نمای کلی ورودی از داخل مجموعه
3–12-1-6- نمای مجموعه
نمای بیرونی مجموعه بسیار سنگین و متضاد با فضاهای داخلی طراحی شده است . طبقه همکف با سنگ سیاه پوشانیده شده و در طبقات بالاتر ترکیب نمای شیشهای و ورق های آلومینیومی با پوشش رنگ مخصوص کورهای میباشد که حالت سنگ مانندی را در هماهنگی با نمای طبقه همکف ایجاد نموده است .
3-4-نمای بیرونی مجموعه
3–12-1-7-سازه
سازه این مجموعه از نوع فلزی میباشد که بدون استفاده ، از بادبند و درز انبساط طراحی شده است . با توجه به عقبنشینی طبقات در فضای مرکزی و پوشش یکپارچه سقف به وسیله خرپا ، طراحی و محاسبه اتصالات ستونها و تیرها همگی صلب در نظر گرفته شده است .
3–12-1-8-تأسیسات
سیستم برودتی مجموعه متشکل از چیلرهای پکیج ، موتورخانه هواساز با حجم بالا و دستگاههای فن کویل می باشد . سیستم تأمین سرمایش و گرمایش در این مجمومه به دو گونه می باشد :
در واحدهای تجاری از نوع فن کویل و در فضاهای عمومی از نوع تهویه مطبوع (هوا ساز) است . رینگ تأسیساتی مجموعه در طبقه زیرزمین ، دور ساختمان جانمایی شده است که قابل دسترسی و کنترل باشد . تاسیسات مکانیکی و الکتریکی به صورت رایزر از درون این رینگ در طبقات توزیع شده است. بدین ترتیب ضمن جلوگیری از قرارگیری تأسیسات در کف طبقات، شبکه تاسیسات مکانیکی و الکتریکی به صورت دایم قابل دسترسی و بازدید می باشد .
توجه داشته باشید که عکس ها در سایت درج نمی شوند و فقط در فایل اصلی موجود است