عنوان پایان نامه : نقد ساختارگرایان? فیلمنامه¬های علی حاتمی
یک صفحه از متن پایان نامه فقط برای نمونه :
«شکل یا فرم برای فرمالیستها به هر عنصر اثر ادبی دلالت میکند، البته در ارتباط با عناصر دیگری که یک اثر را تشکیل میدهند. بنابراین فُرم به معنی هر عنصر اثر ادبی است به شرط اینکه نقشی(fonction) در کل نظام (systeme) این اثر ایفا کند.» (بالایی و کوییپرس، 269،1378)
با گذشت زمان، شکل نه تنها در چارچوب یک متن، بلکه در ارتباط با نظامهای بزرگتری از ادبیات مانند تاریخ ادبیات نیز بررسی شد؛ چنانکه تاریخ ادبیات را نه به عنوان مطالعه زندگینامه و افکار نویسندگان مختلف، بلکه به عنوان تاریخ پیدایش شکلهای تازه میدانستند. جنبش شکلگرایی توسط رژیم استالینی که اصول این مکتب را مغایر با اصول مارکسیسم میدیدند، در سالهای آخر دههی 1920 از هم پاشید؛ زیرا مارکسیسم معتقد بود که باید تمام پدیدههای انسانی و فرهنگی را به وسیل? اقتصاد توضیح داد، در حالیکه هدف فرمالیستها توضیح ادبیات تنها به وسیل? ادبیات بود. از آن پس کانون مطالعات شکلگرایان به «چک و اسلواکی» منتقل شد و در انجمنی به نام «انجمن زبانشناسی پراگ» تداوم یافت. شخصیتهای برجست? این انجمن «یاکوبسن»، «یان موکارفسکی» و «رنه ولک» بودند. آثار این نویسندگان، پلی میان فرمالیسم روسی و ساختارگرایان جدید به شمار میرود.
2- ساختارگرایی نوین: این جنبش از ده? 1950 به بعد در فرانسه شکل گرفت و در زمینههای گوناگون مانند مردمشناسی، فلسفه، روانکاوی و سخن ادبی به کار برده شد. این مکتب، پژوهش خود«روایتشناسی ساختارگرا»
بررسی و مطالع? «روایت» و گونههای آن از قدمتی دیرین برخوردار است. در کتاب «جمهوری افلاطون» مطالبی دربار? شیو? روایت آمده است؛ به ویژه در «رسال? فنّ شعر ارسطو»، که یکی از کهنترین و مهمترین منابع پژوهش در زمین? نقد و نظری? ادبی است، نکات دقیقی دربار? شعر و تفکیک آنها از لحاظ وسایط، موضوع و شیو? تقلید (محاکات) آمده است. برای مثال ارسطو وجه تمایز حماسه از تراژدی و کمدی را در این مطلب دانسته است که تقلید در حماسه، نه به وسیل? کردار اشخاص، که به واسط? نقل و روایت انجام میپذیرد.
«ارسطو در فصل سوم «بوطیقا»، میان بازنمایی یک ابژه (یک «سرگذشت») توسط راوی و بازنمایی آن توسط شخصیتها تمایزی قائل شد و این نخستین گام در قلمرو روایتشناسی بود.» (مکاریک، 149،1383)
«روایتشناسی مجموعهای از احکام کلی دربار? ژانرهای روایی، نظامهای حاکم بر روایت (داستانگویی)، و ساختار پیرنگ است.» (همان)
دانلود رایگان فایل دموی این پایان نامه(فقط حاوی ده صفحه از صفحات پایان نامه با فرمت ورد):
پایان نامه نقد ساختارگرایان? فیلمنامه های علی حاتمی
دانلود رایگان فایل دموی این پایان نامه(فقط حاوی ده صفحه از صفحات پایان نامه با فرمت پی دی اف):