پایان نامه ارشد مهندسی فناوری اطلاعات: رهیافتی برای نظرکاوی در م
عنوان پایان نامه :
رهیافتی برای نظرکاوی در متون خبری فارسی
یک صفحه از متن پایان نامه فقط برای نمونه :
بررسی تکتک مشخصهها
با بررسی 5 سطر اول از جداول 4-1 تا 4-6، عملکرد دو ردهبند مورد استفاده را در حالاتی که تنها یکی از مشخصهها استفاده شده باشند میبینیم. نتایج قابل توجهی که به این شکل میتوان دریافت کرد به این ترتیب است :
بهترین نتیجهی حاصلشده دارای دقت 0.843 است که با استفاده از مشخصهی “صفات استخراج شده توسط انسان” بدست آمده است. این دقت با استفاده از ردهبند SVM، و در حالی که تنها حضور یا عدم حظور مشخصه لحاظ شده است بدست آمده است (جدول 4-6 ردیف 1).
6 حالت مختلف استفاده از مشخصهی مذکور بهترین نتایج را از میان تمام حالتهایی که از یک مشخصه استفاده شده است دارا میباشند و همگی دارای دقت بالای 80 درصد هستند.
ردهبند NB نیز با اختلافی نسبتاً اندک و با دقت 0.841، بهترین نتیجهی خود را با استفاده از همان مشخصه گرفته است (جدول 4-5 ردیف 1) و (جدول 4-3 ردیف 1) .
مشخصهی “قیود استخراجشده توسط انسان ” زمانی که توسط ردهبند SVM مورد استفاده قرار گرفته است همواره دقت غیر قابل قبولی داشته است، اما استفاده از NB و در حالی که تعداد قیود بصورت نرمالشده لحاظ شدهاند، به دقت 0.775 منجر شده است.
مشخصهی “صفات و قیود استخراجشده به صورت خودکار” نیز به تنهایی در 4 حالت مختلف منجر به دقت بالای 70 درصد شده است (ردیف 3 از جداول 4-3 تا 4-6). ضمن اینکه تفاوت فاحشی بین دقت دو ردهبند بکاربردهشده، با استفاده از این مشخصه در حالات گوناگون دیده نمیشود.
مشخصهی “گرایش آغازگر” دارای حالات مختلف نیست و تنها 2 نتیجه با استفاده از دو ردهبند از آن حاصل شده است که نشان میدهد ردهبند SVM به مقدار قابل توجهی (0.133) با استفاده از این مشخصه بهتر از ردهبند NB عمل میکند.
مشخصهی “نشانههای سوال” دارای حالت نرمال نیست، اما در 4 حالت مختلف دیگر استفاده از آن، منجر به دقت یکسانی شده است.
دانلود رایگان فایل دموی این پایان نامه(فقط حاوی ده صفحه از صفحات پایان نامه با فرمت ورد):
پایان نامه رهیافتی برای نظرکاوی در متون خبری فارسی
دانلود رایگان فایل دموی این پایان نامه(فقط حاوی ده صفحه از صفحات پایان نامه با فرمت pdf):
پایان نامه رهیافتی برای نظرکاوی در متون خبری فارسی