گدانلود پایان نامه ارشد : حرکت و پویایی در غزلیّات شمس تبریزی - پایان نامه ارشد ادبیات

دانشگاه هنر اصفهان

دانشکده معماری و شهرسازی

گروه معماری

پایان نامه کارشناسی ارشد رشته معماری گرایش مهندسی معماری

طراحی مجموعه مسکونی در سبزوار با توجه به مفهوم امروز واحد همسایگی

استاد راهنما:

آقای دکتر عیسی حجت

استاد مشاور:

آقای دکتر مجید صالحی نیا

تکه هایی از متن برای نمونه :

محافظت از وسایل نقلیه شخصی نیز در شهرهای بزرگ برای عموم مردم اهمیت پیدا  کرد است . در بسیاری از کشورها در توقفگاه های زیر زمینی که میزان مراقبت طبیعی از واحدهای مسکونی کم است، استفاده از درهای ایمنی کنترل از راه دور و استفاده از کلید و کارت معمول شده است. در مجموعه های مسکونی  همچنین قفل روی درها و پنجره ها، عدسی های ایمنی روی درهای ورودی، سیستم های هشدار دهنده نیز متداول است. نورپردازی کافی که بتواند مراقبت از نقاط ورودی، مسیرهای دسترسی و محوطه های توقفگاه های جمعی را در شب تسهیل کند ضرورت دارد. فرم محوطه سازی و فضای سبز هم می تواند از سهولت دسترسی مزاحمین جلوگیری کند به هر حال حداقل مراقبت از وسایل نقلیه، در نظر گرفتن محل توقف مناسب به تعداد واحدهای مسکونی در هر مجموعه است(همان، 1386).

2-11-5- دسترسی پیاده:

با افزایش ساخت مجموعه های بزرگ و متراکم مسکونی، طراحی دسترسی مناسب پیاده برای ساکنین و میهمانان اهمیت روز افزونی یافته است. در مجموعه ها، نقشه مناسب محوطه، علامت گذاری ها و نام گذاری های درست، جهت یابی را تسهیل می کند برای بوجود آوردن خوانایی بیشتر، احساس ورود جهت یابی وسلسله مراتب دسترسی در مجموعه ها  باید تمهیداتی در زمینه  برنامه ریزی محوطه،  طراحی منظر فرم واحدهای مسکونی،  قرارگیری بناهای عمومی محلی، جزئیات ساختمانی و نورپردازی محوطه انجام پذیرد. یکی از نیازهای اولیه برای جهت یابی مناسب اجتناب از ابهام برای مراجعین و ساکنین با فراهم آوردن مجموعه هایی با ورودی کاملاً مشخص است. یک ورودی قوی با نشانه ای روشن بین محدوده مجموعه ها و محیط اطراف تمایز ایجاد می کند در عین حال به عنوان یک مانع نمادین در مقابل افراد ناخواسته به حفظ امنیت کمک می کند. قابل رویت بودن و سادگی مسیرهای دسترسی پیاده با تلفیقی از  فرم ساختمانی، طراحی منظر و علامت گذاری ساده و خوانا که مراجعه  کنندگان را برای پیدا کردن واحدهای مسکونی به جهت یابی اصلی هدایت کند،  از اهمیت ویژه ای برخوردار است.  باید از ایجاد مسیرهای پیاده با نقاط تصمیم گیری گنگ اجتناب کرد. مگر این که علائم جهت دهنده روشنی مسیرها را معرفی کنند(لینچ، 1376).

در مجموعه های بزرگتر،  جهت یابی با فراهم آوردن زیر گروه های کوچکتر مسکونی و سلسله مراتب مسیرهای پیاده قابل تشخیص می تواند تسهیل شود. از ایجاد ابهام بین ورودی اصلی و فرعی و  جلو پشت ساختمان باید اجتناب کرد. فرمی از ساختمان که واحدهای مسکونی را از هم قابل تشخیص کند، و طراحی  ورودی های متنوع با ایجاد هویتی واحد برای هر واحد مسکونی  راهنمایی ساکنین و مراجعین می باشد. سیستم شماره گذاری واحدهای مسکونی که باید با فرم ساختمان ها و فرایند جهت یابی در مجموعه تطابق داشته باشد. نورهای محوطه در تمامی مجموعه یکی از نیازهای ارتباطی مردم که درایران در طراحی ها به آن توجه کافی نشده، فراهم آوردن جعبه های پستی برای واحدهای مسکونی را امکان پذیر سازد.  نوع نورهایی که در محوطه  یک مجموعه مسکونی طراحی می شود،  به خوانایی فضا، هویت دادن به نقاط مختلف مجموعه و جهت یابی، در ساعات شب کمک می کند(لینچ، 1376).

2-11-6- دسترسی سواره:

در حالی که تقلیل وابستگی به وسایل حمل و نقل  شخصی می تواند یکی از اهداف توسعه شهرها باشد، به نظر می رسد که در آینده نزدیک استفاده از این وسایل به دلیل فراهم آوردن استقلال فردی و انعطاف پذیری در استفاده کماکان بخش  مهمی از  حمل و نقل سواره را به خود اختصاص می دهند. تقلل استفاده از وسایل نقلیه خصوصی و وابستگی به آن در صورتی عملی می شود که در قبال افزایش قیمت سوخت و تراکم شهرها،  سرمایه گذاری اساسی در پیشرفت کیفیت و کارای سیستم حمل و نقل عمومی صورت  پذیرد (همان، 1376).

 

در کوتاه مدت باید استفاده از وسایل نقلیه شخصی کماکان عامل مهمی در قبول زندگی در مجموعه های مسکونی موجود و نوساز است . طراحی برای  دسترسی سواره،  توقفگاه  و انبار با  مکان یابی مناسب و دارای نمای ساختمانی  دلپذیر و با سطح با بالایی از ایمنی و ا منیت از مهمترین مسائل طراحی مسکن با تراکم نسبی است. طراحی نامناسب محوطه و د سترسی پیچیده و مبهم در کارآیی مجموعه ها اثر می گذارد(عینی فر، 1386).

متن کامل در لینک زیر :

پایان نامه

پایان نامه ارشد : طراحی مجموعه مسکونی در سبزوار با توجه به مفهوم امروز واحد همسایگی