روشهای متعددی برای سنتز نانوذرات باریم سولفات پیشنهاد شده است که برخی از آنها عبارت است از: روشهای تهنشین سازی [124]، میکروامولاسیون [125]، روشهای پخش فیلتری [126]، اصلاح با اسیدهای آلی متعدد [127]، پخش با غشا [128]، حضور افزودنیهای پلیمری [129]. تهنشین سازی فرایندی است که بهصورت گستردهای در صنعت استفاده میشود. برای تهیهی ذرات با توزیع اندازه، مورفولوژی و خصوصیات متنوعی به کار میرود [130]. علاوه بر این روشهای تهنشین سازی متعددی هم برای سنتز نانوذرات باریم سولفات وجود دارد که مهمترین آنها عبارت است از: تهنشینی در راکتورهای تیلور- گوته[1] [131] مخلوطکنهای تی[2] [132]، راکتورهای غشایی [133]. این فرایندهای تولید، نیازمند لوازم و تجهیزات پیشرفتهای است. عیب تهنشینی با میکروامولسیون، جداسازی ذرات از دراپلیت[3] و پاکسازی سطح آنها از اجزای باقیماندهی سورفکتانتها است. حفرههای راکتورهای غشایی و میکرولولهها با ذرات متراکم شده در مخلوطکنهای تی در حین فرایند بلوکه میشوند ]132[.
این روزها تولید نانوذرات با روشهای ساده و کمهزینه ضروری است و روش تهنشین سازی مرطوب فرایندی امیدبخش برای تهیهی نانوذرات است، زیرا روشی سریع، اقتصادی با طراحی آسان است. در این پایاننامه روشی نوین جهت سنتز نانوذرات باریم سولفات با استفاده از فرایند تهنشینی ارائهشده است که از گلیسرول بهعنوان عامل کنترلکنندهی سایز ذرات استفاده شد. سپس نانوذرات سنتز شده با تکنیکهای میکروسکوپ الکترونی پویشی (SEM) و پراش پرتوایکس (XRD) مشخصه یابی شد.
4-1هدف از کار حاضر
هدف از تحقیقات حاضر، یافتن روشی برای بهبود و افزایش سرعت استارت اتومبیل در دماهای پایین (حدود 18- درجه سانتیگراد) است. در راستای تحقق این هدف نانوذرات باریم سولفات ( BaSO4) با روشی نوین و سازگار با محیط زیست سنتز گردید و به عنوان افزودنی به خمیر منفی اضافه شد و اثر آن بر مشخصه های باتری سرب اسید سنجیده شد.
هدف دیگر، یافتن روشی برای افزایش طول عمر باتریهای سرب اسید است. برای تحقق این هدف، سدیم فلوراید (NaF) و سدیم هگزامتافسفات (SHMP) بعنوان افزودنی الکترولیتیِ باتری سرب اسید معرفی گردیده و مشخصه های الکتروشیمیایی آنها مورد بررسی قرار گرفت.
[1] Taylor- Gouette
[2] T- mixer
[3] Droplet