تبیین خواص مکانیکی و جمع شدگی بتن سبک حاوی ذرات نانوسیلیس:دانلود
عنوان کامل این پایان نامه :
بررسی آزمایشگاهی خواص مکانیکی و جمع شدگی بتن سبک حاوی ذرات نانوسیلیس
تکه هایی از متن :
2-16-2. مواد نانوکمپوزیت
مواد نانوکمپوزیت بر پایه پلیمر (ماتریس پلیمری) اولین بار در دهه 70 معرفی شد که از تکنولوژی سول- ژل (Sol-Gel) جهت انتشار (Disperse) دادن ذرات “نانوکانی” درون ماتریس پلیمر استفاده شده است. هرچند تحقیقات انجام شده در دو دهه گذشته برای توسعه تجاری این مواد توسط شرکت تویوتا در ژاپن در اواخر سالهای 80 صورت گرفته است، ولی رشته نانوکمپوزیت پلیمر هنوز در مرحله آغاز می باشد و نیازمند تحقیقات زیاد در این زمینه میباشد.
نانوآلومینا، بهترین ساختار نانوئی است که در بین مواد نانوکمپوزیت تحقیقات بیشتری روی آن انجام گرفتهاست. این ماده افق جدیدی را در صنعت سرامیک نوید میدهد. کاربرد این مواد پدیدهای است که از نظر مکانیکی، الکتریکی و خواص حرارتی به طور مناسب دارای تعادل بوده و در رشتههای مختلف کاربرد دارد. از جمله میتوان به چند نمونه اشاره کرد: تکنولوژی نانوفلز آرتوناید که اخیراً به طور تجاری، الیاف نانویی آلومینا، انقلابی در رشته سرامیک بوجود آورده است. ذرات نانویی غیرفلز مانند: نانو سیلیکا، نانوزیرکونیا و مواد دیگر که اصلاح کننده سرامیکها می باشد جزء این رده میباشند.
2-16-3. نانو سیلیس آمورف
در صنعت بتن، سیلیس یکی از معروفترین موادی است که نقش مهمی در چسبندگی و پرکنندگی بتن با عملکرد بالا (HPC) ایفا میکند. محصول معمولی همان سلیکیافیوم یا میکرو سیلیکا میباشد که در حالت ژله ای دارای قطری در حدود 1/0 تا 1 میلیمتر میباشد و در صورت حل شدن در آب قطر آن حدوداٌ به 01/0 میلیمتر می رسد و دارای اکسید سیلیس حدود 90% میباشد. میتوان گفت که میکروسیلیکا محصولی است که در محدوده بالای اشل اندازه نانومتر جهت افزایش عملکرد کامپوزیت مواد سیمانی به کار برده میشود.
محصول نانوسیلیس متشکل از ذراتی هستند که دارای شکل گلولهای بوده و با قطر کمتر از nm 100 یا بصورت ذرات خشک پودر یا بصورت معلق در مایع محلول قابل انتشار میباشند، که مایع آن معمول ترین نوع محلول نانوسیلیس میباشد. نانوسیلیس معلق خواص چند منظوره از خود نشان می دهد، مانند:
- خاصیت ضد سایش
- ضد لغزش
- ضد حریق
- ضد انعکاس سطوح
آزمایشات نشان دادهاند که واکنش مواد نانوسیلیس (Colloidal Silica) با هیدرواکسید کلسیم در مقایسه با میکروسیلیکا بسیار سریعتر انجام گرفته و مقدار بسیار کم این مواد همان تأثیر پوزولانی مقدار بسیار بالای میکروسیلیکا را در سنین اولیه دارا میباشد. تمام کارهای انجام یافته بر روی کاربرد مواد نانوسیلیس کلوئیدی (Colloidal Nano Silica) در بخش اصلاح خواص رئولوژی، کارپذیری و مکانیکی خمیر سیمان بوده است.