بررسی آزمایشگاهی خواص مکانیکی و جمع شدگی بتن سبک حاوی ذرات نانوس
عنوان کامل این پایان نامه :
بررسی آزمایشگاهی خواص مکانیکی و جمع شدگی بتن سبک حاوی ذرات نانوسیلیس
تکه هایی از متن :
2-16-4. نانو لوله ها[1]
همانگونه که در مقدمه مطرح شد معمولاً الیاف برای مسلح کردن و اصلاح عملکرد مکانیکی بتن بکار برده میشوند. امروزه از الیاف فلزی، شیشهای، پلیپروپلین، کربن و … در بتن برای مسلح کردن استفاده میشود و لیکن تحقیقات اندکی روی بتن مسلح شده توسط نانو لوله کربنی[2] انجام یافته است که در دسترس نمی باشد تا بتوان از نتایج آن برای مسلح کردن بوسیله نانو لولهها استفاده کرد.
نانو لوله کربنی توسط لیجیما[3] در سال 1991 کشف شده است و کارهای بسیاری بر روی ساختار نانو در بخش فیزیک کوانتوم انجام یافته است بطوری که تحقیقات نوین بر روی تکنولوژی و مهندسی نانو در سطح جهانی نقش اساسی و اصلی بازی میکند. کربن 60 و نانو لولههای نوین دارای ساختاری هستند که آنها را از فولاد قویتر و بسیار سبک متمایز میکند بطوریکه میتوانند خمیدگی و کشش را بدون شکستن تحمل نمایند و در آینده جایگزین الیاف کربن خواهند شد که در کامپوزیتها به کاربرده میشوند. نانو لوله ها با توجه به تحقیقات انجام شده در مرکز تحقیقات بتن (وابسته به موسسه ACI شاخه ایران)، دارای مقاومت کششی بیش از هر نوع الیاف بتنی شناخته شده میباشند و نیز نانو لولهها خواص ویژه قابل ملاحظه حرارتی و الکتریکی از خود نشان میدهند، بطوریکه هادی بودن حرارت آنها بیش از دو برابر الماس و هادی بودن الکتریکی آنها در حدود 1000 برابر فلز مس میباشد.
نانو لولهها طبقه جدیدی از محصولات میباشند که انقلابی جدید در زمینه مصالح و مواد پیشرفته را بوجود آوردهاند. یک نسل جدید از نانو کامپوزیتهای چند منظوره میتوانند به عنوان نانو لولههای کربنی در نقش الیاف مسلح کننده مناسب آن مواد مورد استفاده قرار گیرند. بنابراین نانو لولههای کربنی از اجزای کلیدی بدست آوردن هدف اصلی ذکر شده در فوق به عنوان مصالح ساختمانی با عملکرد بالای چندمنظوره، بازی می کنند.